Samtale ved skranken

SU-vejledning

 I vores SU-vejledning møder du Elsebeth Smith 

Problemer med din SU?

Som hovedregel skal du selv læse og søge om SU på su.dk.

Har du har problemer med selv at søge SU eller har andre spørgsmål - og er nuværende eller kommende kursist på skolen - er du velkommen til at kigge forbi i nedenstående tidsrum: 

SU-vejledning i studiecenteret 

Mandag - torsdag fra kl. 9.00 -12.00

Fredag lukket

Du kan også sende en mail til minsu@koldinghfogvuc.dk

 

Bliv klogere 

Hvornår kan jeg søge

SØG OM SU

Du kan søge om SU, hvis du har mindst 23 ugentlige timer. Hvis du har børn under 7 år, kan du dog få SU, hvis du har 17 ugentlige timer. Du skal være studieaktiv for at opretholde din ret til SU.

SU kort fortalt


Forudsætningerne for at du kan få SU er, at du går på en uddannelse og er økonomisk trængende. Det betyder for det første, at du skal opfylde en række betingelser og for det andet, at du ikke kan få SU, hvis du selv tjener nok penge til at klare dig gennem dit studium.

Når du søger SU, vurderer vi, om du er berettiget til modtage SU-støtte. Er du det, får du din SU udbetalt en gang om måneden. Beløbets størrelse afhænger af, hvilken uddannelse du tager, hvor du bor (ude- eller hjemmeboende), og hvor gammel du er.
Du skal betale skat af din SU, og den trækker vi, inden vi udbetaler støtten til dig. Når året er gået, kontrollerer vi, om du har tjent for meget (overskredet dit fribeløb). Har du det, skal du betale noget af din SU og dit eventuelle SU-lån tilbage.

Mulighed for SU

Krav til at du kan få SU

Du skal være fyldt 18 år
Du skal have mindst 23 timer om ugen
På GSK: Du skal læse et af de korte og intensive kurser (1,2 eller 3 måneder). Du kan ikke få SU til eksamensmåned på GSK
Du skal være studieaktiv
Hvis du har barn under 7 år, kan du nøjes med 17 timer om ugen. Dit barn skal have Folkeregisteradresse hos dig.
Du skal have mitID for at kunne søge SU. 


Du skal selv søge SU i minSU.

Dit ansvar
Du har selv ansvar for, at de oplysninger, du giver til din SU-medarbejder og styrelsen er korrekte. Du skal derfor give os besked, hvis der sker ændringer, der vedrører din SU.

Læs meget mere på su.dk eller spørg i studiecentret.

Facetune 31 10 2023 12 11 33

SU vejledning

SU-vejleder Elsebeth Smith
tlf.: 76336800
Mail

Kontakt Kolding HF & VUC

Ring eller skriv til os
tlf.: 76 33 68 00
;